BUCURIA SĂRBĂTORILOR O POŢI SIMŢI DOAR ACASĂ

Viața parohiei Decembrie 25, 2013

Astăzi, 25 decembrie, după oficierea Sfintei Liturghii, la Biserica noastră a avut loc tradiţionalul spectacol de Crăciun organizat de copii Şcolii Feredeni.

Reprezentaţia copiilor a fost începută cu sceneta în trei acte „Naşterea Domnului”, interpretată magistral de copii clasei a IV-a, îndrumaţi de înv. Rionesei Constantin, urmată de un concert de colinde, susţinut de copiii claselor I – VIII, coordonaţi de înv. Fotea Iulia.  

La Final copiii au primit din partea Bisericii Feredeni, pachete cu dulciuri, drept răsplată pentru efortul şi spectacolul susţinut.

BUCURIA SĂRBĂTORILOR O POŢI SIMŢI DOAR ACASĂ

În ultimii ani am început să preţuiesc din ce în ce mai mult acel loc numit acasă.  Când eşti departe de cei dragi, orice moment de revedere e plin de bucurie şi clipe minunate. La fel m-am simţi şi anul acesta, cand în prima zi de Crăciun, am avut ocazia să-i ascult pe acei copii minunaţi. Simplitatea lor a umplut de seninătate oamenii prezenţi în biserică, în aceasta minunată zi. Am ascultat colinde pe care nu le-am mai auzit până acum. Nu erau uşoare, dar se vede că munca depusă şi seriozitatea de care au dat dovada  aceşti copii împreuna cu coordonatorii lor,  le-au adus rezultate minunate. Şi ce poate fi mai frumos decât să îţi încânţi bunicii, părinţii, fraţii, surorile; cu o simfonie de glasuri pure şi drăgălaşe, care te fac să te gândeşti că ai fost şi tu cândva copil. Prin glasurile lor, tind să cred ca ne-am regăsit cu toţii azi copilăria. Pentru câteva minute poate ne-am gândit cu toţii că ar trebui sa fim ceva mai buni, să dăruim mai mult decât să aşteptăm să primim. Pentru că pentru câteva minute, acele glasuri de inocenţă ne-au dăruit  un gând bun ţi ne-au vestit că Iisus s-a născut. Am putut vedea bucuria în ochii lor atunci când cântau şi mai ales când la final au fost apreciaţi. Fiecare pacheţel pe care l-au primit a fost un “mulţumesc” venit din partea celor mari. Li s-a mulţumit pentru aducerea acestei minunate veşti a naşterii, a luminii şi a bucuriei.  Mă gândesc ca ar trebui să luăm din bucuria celor mici şi să o presărăm în fiecare zi a existenţei noastre. 

Să ne bucurăm mai mult şi să fim mai buni.

Un Crăciun special şi plin de bucurii alături de cei dragi.

 

Larisa Rotariu, studentă, anul II,  Facultatea de Litere, Universitatea Transilvania, Braşov.