Grupul vocal Hurgheșelul al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Feredeni, în data de 18 aprilie, a participat la Festivalul de Folclor „Tradițiile aduc bucurie”.
Proiectul „Tradițiile aduc bucurie” face parte din calendarul proiectelor județene școlare și s-a desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale Deleni, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Primăria Deleni, Căminul Cultural „Al. Tănase” Deleni și instituții partenere din județ. Proiectul a fost conceput în vederea cunoașterii, promovării și perpetuării tradițiilor și obiceiurilor specifice românești, în rândul elevilor, prin intermediul a diferite activități interactive, relaxante (creație vizuală, lucrul manual, folclor și dans popular). Un moment de deosebit din acest proiect a fost Festivalul de Folclor, desfășurat la Căminul Cultural „Al. Tănase” Deleni, unde au participat peste 150 de elevi. Toți au susținut momente de interpretare folclorică individuală și de grup, de dans popular și obiceiuri. Și în acest an, Grupul vocal Hurgheșelul al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Feredeni, a participat la acest eveniment cu un moment muzical răsplătit de juriu cu Premiul I. Mulțumim pentru invitație prof. înv. primar Maria-Ionela Pleșcuță, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului. Având în vedere că proiectul „Tradițiile aduc bucurie” promovează cu succes tradițiile populare românești, portul și dansul specific regiunii noastre și nu numai, felicităm întreaga echipă de proiect. Felicitări și cât la mai multe ediții! D.F
Grupul vocal Hurgheșelul este înființat în anul 2016, la inițiativa preotului Dănuț Fotea și a prof. înv. primar Iulia Fotea. Numele grupului vine de la unul dintre râurile ce străbat satul Feredeni cu numele de Hurgheș (a hurui, a face zgomot). Grupul este alcătuit din copii ce aparțin claselor primare/gimnaziale și este parte a unui proiect etnografico-folcloric promovat de către Parohia Feredeni. Acest proiect are drept scop redescoperirea, conservarea și perpetuarea a tot ce reprezenta vechiul sat Feredeni (portul, obiceiuri, meșteșuguri și unelte, istoria și legenda).