„Strategii actuale de misiune socială”

Evenimente Mai 18, 2019

În data de 17 mai 2019, la Sala „Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan din Iași, s-a desfășurat Seminarul „Strategii actuale de misiune socială”, organizat de Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Vineri, 17 mai 2019, am participat la Seminarul „Strategii actuale de misiune socială”, organizat de Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză a Mitopoliei Moldovei și Bucovinei. Seminarul a fost susținut de doamna Adina Portaru[1], avocat ADF[2] Internațional Bruxelles, Belgia.

În spațiul minunat al Sălii „Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan din Iași, prezentarea și discuțiile s-au axat pe o trecere în revistă a provocărilor actuale din punct de vedere juridic și nu numai, în ce privesc Căsătoria și Familia, drepturile parentale sau libertatea de exprimare. Prezentarea doamnei avocat a fost însoțită de colaje video ce au scos în evidență problematica/realitatea tematicii de mai sus.

Mulțumim doamnei avocat Adina Portaru pentru efortul susținut de a ne descrie imaginea/realitatea juridică a lumii în care trăim. Mulțumim și Departamentului Pro Vita, reprezentată de părintele Cozmin Brânză, pentru opotunitatea de a ne familiariza cu jurisprudența tematicii de mai sus, oferită odată cu organizarea acestui seminar.

Pr. Dănuț Fotea

 

[1] Adina PORTARU a absolvit cursurile Facultăţii de Drept (Universitatea București) în 2009, după care a obținut diploma de Master cum laude (Law and Globalisation) de la Universitatea Maastricht. Are titlul de doctor în drept de la Universitatea Karl Franzens din Graz, Austria. Cercetarea sa doctorală constituie o analiză comparativă între nivelul european (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) și nivelul internațional (Comitetul ONU pentru Drepturile Omului) referitor la reglementarea și implementarea dreptului la libertate religioasă.

[2] ADF (Alliance Defending Freedom) International (sediul Bruxelles) este una dintre cele mai importante organizații care apără libertatea religioasă în lume. ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Citește alte articole despre: Pro Vita, ADF International, MMB