Grupul vocal „Hurgheșelul” la Proiectul Național „Din suflet de creștin”

Evenimente Mai 24, 2019

Grupul vocal „Hurgheșelul” a participat la a X-a ediție a Proiectului Național „Din suflet de creștin”, unde la secțiunea formații/grupuri a obținut Trofeul

În data de 17 mai 2019, s-a desfășurat a X-a ediție a Concursului Național de Muzică Religioasă și Patriotică „Din suflet de creștin”. Tematica activităților a fost în concordanță cu „Anul omagial al satului românesc”. Organizatori au fost Școala Gimnazială „Ion Ghica” din Iași, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Palatul Copiilor Iași și Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași. Activitatea a adunat peste 400 de copii, profesori și părinți din județele: Constanța, Vrancea, Botoșani, Bacău, Brăila, Suceava, Neamț și Iași.

Grupul vocal „Hurgheșelul” al Parohiei Feredeni a participat cu două piese, la secțiunea formații/grupuri și a fost răsplătit de către juriu cu Trofeul secțiunii. La secțiunea soliști, Georgiana Ailenei, a obținut premiul al III-lea. După activitate, copiii s-au destins într-o excursie la obiective turistice din Iași.

Mulțumim Primăriei Deleni, prin domnul primar Dumitru Prigoreanu și viceprimar Maria Scîrțu, pentru toată suținerea acordată grupului.

 

Pr. Dănuț Fotea

Citește alte articole despre: Hurgheșelul, Feredeni